Van Limburg naar Apeldoorn

Een paar jaar geleden maakte Monique Gielissen voor de liefde de sprong van Weert, Limburg, naar Apeldoorn. Deze stap bleek een schot in de roos: Monique voelt zich helemaal thuis in Apeldoorn, geniet van de natuur en heeft haar carrière in de cosmetica voortgezet. Met haar eigen bedrijf, Best Kept Beauty Nederland, helpt ze mensen om zich goed te voelen, zowel van binnen als van buiten. Ontdek in dit interview hoe Monique haar draai vond in Apeldoorn en waarom dit voor haar de perfecte is om te wonen en werken.

Van Weert naar Apeldoorn

In december 2016 maakte Monique de levensveranderende beslissing: ze verhuisde naar Apeldoorn. Ze verruilde haar thuis in Weert, Limburg, voor een nieuw leven in Apeldoorn, dit voor de liefde. Monique had al twee jaar een relatie met haar partner voordat ze de stap zette. Haar eerste indrukken van Apeldoorn waren toen al zeer positief. “Ik vond de mensen hier heel vriendelijk en de bossen prachtig. Als liefhebber van wandelen ben ik hier op de juiste plek,” vertelt Monique met enthousiasme.

Een soepele overgang

De overgang van Weert naar Apeldoorn verliep verrassend soepel. Hoewel Monique vaak de vraag krijgt of de overstap groot was, heeft ze dit nooit zo ervaren. “Veel mensen zeggen dat Apeldoorners stug zijn, maar dat heb ik helemaal niet zo ervaren. Mensen zijn hier niet veel anders dan elders, ik vind ze juist heel vriendelijk” legt ze uit.

Een carrière in cosmetica

Monique’s carrière in de cosmetica begon al vele jaren geleden en ze heeft deze passie voortgezet in Apeldoorn. Sinds haar verhuizing in 2016 heeft ze gewerkt als trainer voor een cosmeticabedrijf, een functie die haar de flexibiliteit bood om vanuit huis te werken. Dit was essentieel, aangezien ze haar twee kinderen, toen 12 en 9 jaar oud, wilde helpen zich aan te passen aan hun nieuwe omgeving.

De afgelopen jaren bouwde Monique haar netwerk op en vond ze haar plek in de regio. Ze werkte vijf jaar bij een salon in de omgeving van Deventer, waarna ze in april 2023 besloot voor zichzelf te beginnen in Apeldoorn met haar eigen bedrijf; Best Kept Beauty Nederland.

De missie van Monique’s onderneming

Monique is gepassioneerd over alles wat met de huid te maken heeft. “Mijn missie is om mensen mooier te maken door bijvoorbeeld veroudering te remmen,” vertelt ze. Maar haar ambitie gaat verder dan alleen uiterlijke schoonheid. Ze wil dat mensen gelukkiger met zichzelf zijn en beter in hun vel zitten. Daarom heeft Monique verschillende opleidingen gevolgd en is ze nu ook gediplomeerd coach. “Ik wil dat zowel de binnenkant als de buitenkant straalt, zodat mensen er dubbel profijt van hebben.”

Monique combineert haar werk als schoonheidsspecialist vaak met coaching, hoewel ze beide ook afzonderlijk aanbiedt. Haar unieke werkwijze heeft haar een loyale klantenkring opgeleverd. “Mensen komen graag bij me vanwege mijn expertise met de huid, maar ook vanwege de fijne gesprekken. Ik coach veel verschillende mensen, mannen en vrouwen, over onderwerpen zoals zelfvertrouwen en relatieproblemen.”

Het leven in Apeldoorn

Monique voelt zich volledig thuis in Apeldoorn. Ze geniet van de groene omgeving en maakt daar zowel tijdens haar werk als in haar vrije tijd veel gebruik van. “Tijdens mijn werk gebruik ik de bossen voor wandelcoachsessies. Ook voor mezelf wandel ik veel en ik loop vaak samen met mijn man de klompenpaden,” vertelt ze enthousiast. “Ook de jaren 30 huizen die hier zoveel zijn vind ik heel leuk. Ik woon nu zelf ook in een jaren 30 huis en ik vind dat zo leuk en gezellig,’’ vertelt Monique enthousiast.

Apeldoorn biedt volgens Monique de perfecte balans tussen stad en natuur: “Het is net niet te veel stad en net niet te veel dorp,” legt ze uit. “Je hebt de voordelen van beide werelden, en dat maakt het wonen hier zo aangenaam.”

Voordelen van wonen en werken in Apeldoorn

Monique ziet veel voordelen in het wonen en werken in Apeldoorn. “Apeldoorn is best groot, dus je kansen zijn hier ook groot. Als mensen tevreden zijn, gaat dat snel rond,” legt ze uit. De stad biedt tal van mogelijkheden en een vriendelijke gemeenschap die openstaat voor nieuwe inwoners. “Ik heb Weert geen dag gemist, ik voel me hier gewoon thuis.”

“Ik vind ook dat Apeldoorn echt leeft,” zegt Monique. “Het is niet zo druk als Amsterdam natuurlijk, maar het is gewoon gezellig druk als je in de zomer de stad in gaat of de markt bezoekt,” legt ze uit. “De evenementen hier vind ik ook erg leuk zoals het Royal Light Festival en Koningsdag,” vertelt ze. “Ze doen in Apeldoorn echt wat aan gezelligheid, en dat in combinatie met de natuur die je om je heen hebt, vind ik super.”

Favoriete hotspots

Monique heeft een aantal favoriete plekken in Apeldoorn waar ze graag komt. Ze bezoekt regelmatig Poppe voor lekker eten en geniet van heerlijke wijn bij Mr. Murk. Samen met haar man gaat ze vaak naar ‘Café de Flierefluiter, waar ze zich altijd welkom voelt. Ook gaat ze graag bij Gigant of Vue naar de bioscoop.

Een warm welkom in Apeldoorn

De verhuizing naar Apeldoorn was niet alleen een succes voor Monique, maar ook voor haar kinderen. “Toen we hier kwamen wonen, vond ik het voor de kinderen best spannend. Maar ze werden hier heel goed ontvangen. Ze hebben zich snel thuis gevoeld en zijn blij dat ze hier zijn komen wonen,” zegt Monique. “Ik vond het ook erg leuk dat toen we hier kwamen wonen we een jaarkaart voor de Apenheul kregen, super leuk, dan voel je je extra welkom!”

“Ik blijf lekker in Apeldoorn wonen,” concludeert Monique. “Ik voel mij hier thuis, er zijn genoeg leuke mensen en er liggen mooie kansen. Deze stad biedt de perfecte combinatie van natuur en stadse gezelligheid, en dat maakt het voor mij de ideale plek om te wonen en te werken.”

#inapeldoorn