Een onverwachte terugkeer naar Apeldoorn

Anne-Marie, oorspronkelijk afkomstig uit Apeldoorn, vertelt over haar terugkeer naar deze stad na jaren van wonen en werken in onder andere Hilversum en Amsterdam. Haar ervaring biedt inzicht in de unieke voordelen van werken in Apeldoorn, variërend van de bereikbaarheid en de gemoedelijkheid van de mensen tot de groene omgeving.

Een onverwachte thuiskomst

“Wanneer ik in Apeldoorn terechtkwam voor werk? Dat zijn eigenlijk twee leuke antwoorden,” opent Anne-Marie het gesprek. Na een lange periode in Hilversum en Amsterdam te hebben gewoond en gewerkt, leidde een toevallige vacature Anne-Marie terug naar haar geboortestad. “Ik tikte ‘persvoorlichter’ in de vacaturebank en opeens zie ik er eentje staan in Apeldoorn bij Apeldoorn Partners. Ik dacht meteen: ja! Dit wil ik!” Het was een onverwachte wending, die voelde als een thuiskomst. “Als ik voorbij Kootwijk rijd, denk ik: oh, ik ben weer thuis. Dat gevoel heb ik altijd wel gehouden,” deelt Anne-Marie.

Werken bij Apeldoorn Partners

Bij Apeldoorn Partners zet Anne-Marie zich in om de stad op de kaart te zetten. “Onze missie is Apeldoorn economisch te laten groeien; mensen aan te trekken om hier te werken, wonen en recreëren.” Als persvoorlichter en PR-adviseur is haar doel duidelijk: “Ik wil Apeldoorn zoveel mogelijk in de pers krijgen, laten zien wat Apeldoorn Partners doet en de stad van zijn mooiste kant laten zien.”

Het unieke van een centraal gelegen plek

Anne-Marie benadrukt het unieke aspect van haar werkplek: “Het kantoor van Apeldoorn Partners zit midden in het centrum, aan de ene kant loop je de winkelstraat in en de andere kant loop je door de mooie parkenbuurt.” Daarbij vindt ze het uniek dat het kantoor in CODA Museum is gevestigd. “Iedere dag als ik naar binnen loop denk ik weer: oh wat leuk, ik loop door een museum naar mijn werk.”

De aantrekkingskracht van Apeldoorn

“Wat het voor mij leuk maakt om in Apeldoorn te werken?” herhaalt Anne-Marie, “Het is toch een beetje nostalgisch, ondanks dat alles anders is en ik niemand meer hier ken.” De bereikbaarheid van de stad met zowel auto als trein, en het ontbreken van files maken het woon-werkverkeer aangenaam. “Hier gebruik ik slechts één vervoersmiddel, en zit ik binnen 50 minuten achter mijn bureau. Dat is ideaal.” De gemoedelijkheid van de mensen in Apeldoorn, vrij van de gehaastheid van de Randstad, maakt het werken hier voor Anne-Marie nog aangenamer.

De groene omgeving

Anne-Marie woont momenteel niet in Apeldoorn, maar heeft warme herinneringen aan de groene ruimtes van de stad. “We maakten veel gebruik van de groene ruimtes. Ik weet nog goed van vroeger dat we vaak naar Park De Hoge Veluwe gingen en zelf een abonnement hadden,” herinnert ze zich.

Een warme aanbeveling voor werken in Apeldoorn

Tot slot moedigt Anne-Marie iedereen aan om de mogelijkheden van werken in Apeldoorn te verkennen. “Iedereen denkt altijd dat ik drie uur in de auto moet zitten naar Apeldoorn, maar dat is echt een verkeerd beeld,” zegt ze, wijzend op de goede bereikbaarheid en de kwaliteit van leven en werken in Apeldoorn.

Welkom terug Anne-Marie!